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dc.contributor.authorLabanca, Renata Adriana-
dc.contributor.authorGlória, Maria Beatriz Abreu-
dc.contributor.authorAfonso, Robson José de Cássia Franco-
dc.date.accessioned2015-04-17T15:41:40Z-
dc.date.available2015-04-17T15:41:40Z-
dc.date.issued2008-
dc.identifier.citationLABANCA, R. A.; GLÓRIA, M. B. A.; AFONSO, R. J. de C. F. Determinação de carbamato de etila em aguardentes de cana por CG-EM. Química Nova, v. 31, p. 1860-1864, 2008. Disponível em: <http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0100-40422008000700044>. Acesso em: 02 fev. 2015.pt_BR
dc.identifier.issn1678-7064-
dc.identifier.urihttp://www.repositorio.ufop.br/handle/123456789/5141-
dc.description.abstractA simple, specific and sensitive GC-MS procedure with ion m/z 62 was validated for the determination of ethyl carbamate (EC) in spirits. It exhibited linearity over the concentration of 30 to 600 μg/L with 30 μg/L limit of quantification. EC was detected in 70 of the 71 samples analyzed with levels from 33 to 2609 μg/L (mean level = 893 μg/L). 35% of the samples contained 500 to 1000 μg/L and 23% contained 150 to 500 and 1000 to 1500 μg/L. No significant correlation was found between EC and the levels of copper, pH and alcohol content of the samples.pt_BR
dc.language.isopt_BRpt_BR
dc.subjectSugar cane spiritpt_BR
dc.subjectEthyl carbamatept_BR
dc.titleDeterminação de carbamato de etila em aguardentes de cana por CG-EM.pt_BR
dc.title.alternativeDetermination of ethyl carbamate in sugar cane spirits by GC-MS.pt_BR
dc.typeArtigo publicado em periodicopt_BR
dc.rights.licenseA Sociedade Brasileira de Química dá permissão à UFOP para reproduzir no RI/UFOP, uma cópia em formato eletrônico dos artigos completos, sem nenhuma edição e/ou modificação, publicados na revista Química Nova, que tenham como autores seus alunos e/ou professores. Fonte: Email do editor de 17 set. 2013.pt_BR
dc.identifier.doihttp://dx.doi.org/10.1590/S0100-40422008000700044-
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