Navegando por Autor Coutrim, Maurício Xavier

Ir para: 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
ou entre com as primeiras letras:  
Mostrando resultados 17 a 27 de 27 < Anterior 
Data do documentoTítuloAutor(es)
2017Influence of harvest season and maturation of different sugarcane (Saccharum spp.) cultivars on the chemical composition of alembic Brazilian sugarcane spirit.Fernandes, Oscar William Barbosa; Silva, Débora Faria; Sanson, Ananda Lima; Coutrim, Maurício Xavier; Afonso, Robson José de Cássia Franco; Eichler, Paulo; Santos, Fernando
2006Isolation of Saccharomyces cerevisiae strains producing higher levels of flavoring compounds for production of ‘‘cachaça’’ the Brazilian sugarcane spirit.Vicente, Maristela de Araújo; Fietto, Luciano Gomes; Castro, Ieso de Miranda; Santos, Ana Nery Gonçalves dos; Coutrim, Maurício Xavier; Brandão, Rogélio Lopes
2016Method for the determination of benzene metabolite t,t-Muconic acid in urine by HPLC-UV with an Ion exclusion column.Gomes, Rafaela de Paiva; Sanson, Ananda Lima; Lobo, Fabiana Aparecida; Afonso, Robson José de Cássia Franco; Coutrim, Maurício Xavier
2016Métodos de extração com partição a baixa temperatura para a determinação de marcadores biológicos de exposição ao benzeno, em urina, por UHPLC-MS/MS.Gomes, Rafaela de Paiva
2006Otimização das condições de adsorção de BTEX em água, pela vermiculita expandida hidrofóbica, usando headspace – CG/EM.Nogueira, Daniela de Andrade
2010Otimização e validação de métodos analíticos para determinação de BTEX em água utilizando extração por headspace e microextração em fase sólida.Heleno, Fernanda Fernandes; Lima, Daniel de Castro; Afonso, Robson José de Cássia Franco; Coutrim, Maurício Xavier
2016Quality improvement and geographical indication of cachaça (Brazilian spirit) by using local selected yeast strains.Barbosa, Edilene Alves; Souza, Magalhães Teixeira de; Diniz, Raphael Hermano Santos; Santos, Fernanda Godoy; Oliveira, Fábio Faria; Correa, Lygia Fátima da Mata; Alvarez, Florencia; Coutrim, Maurício Xavier; Afonso, Robson José de Cássia Franco; Castro, Ieso de Miranda; Brandão, Rogélio Lopes
2012Strategies to select yeast starter cultures for production of flavour compounds in cachaça fermentations.Souza, Anderson Proust Gonçalves de; Vicente, Maristela de Araújo; Klein, Raphael Contelli; Fietto, Luciano Gomes; Coutrim, Maurício Xavier; Afonso, Robson José de Cássia Franco; Araújo, Leandro Dias; Alves, Paulo Henrique; Bouillet, Leoneide Érica Maduro; Castro, Ieso de Miranda; Brandão, Rogélio Lopes
2016Study of analytical techniques to determine chlorpyrifos in the surface waterways of the rural zone of Ouro Branco, Brazil : a case study.Silveira, Taciana Maria da; Alves, Renata Domingos; Queiroz, Maria Eliana Lopes Ribeiro de; Neves, Antônio Augusto; Coutrim, Maurício Xavier; Afonso, Robson José de Cássia Franco; Silva, Gilmare Antônia da
2009Utilização do gás de alto-forno para produção de energia na indústria siderúrgica de Minas Gerais.Batista, Arnaldo Abranches Mota
2017Validation of a new high-throughput method to determine urinary S-phenylmercapturic acid using low-temperature partitioning extraction and ultra high performance liquid chromatography–mass spectrometry.Gomes, Rafaela de Paiva; Pena, Camila Bárbara; Rezende, Jennifer; Coutrim, Maurício Xavier; Afonso, Robson José de Cássia Franco